Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

2022/02/25

Waarom ik het liefst met fijngevoelige mensen werk?

Als coach richt ik me vooral op fijngevoelige mensen. In andere contexten worden ook wel de termen hoogsensitieve of hooggevoelige personen gebruikt. Ik gebruik die termen minder graag. Omdat het voor mij aanvoelt dat de nadruk daarbij meer op de negatieve aspecten van de gevoeligheid ligt.

2021/07/27

Het best bewaarde geheim voor je gezondheid..

Als we het over gezondheid hebben gaat het heel vaak over eten of sporten of ademen. En in zekere zin kan je deze tip ook bij de sporten catalogeren. En hoewel yoga misschien tegenwoordig wel veel aandacht krijgt, zou ik het nog eenvoudiger willen zien..

2021/01/28

Wordt 2021 een jaar voor jezelf?

Ken jij dat ook als fijngevoelig persoon, dat je -vaak onbewust- wilt zorgen dat iedereen in je omgeving he goed stelt? Als je hooggevoelig of hoogsensitief bent, voel je van nature veel aan vanuit de buitenwereld. Het risico is dat je daar meer en meer aandacht aan gaat geven en dat je je eigen noden en behoeften uit het oog dreigt te verliezen. Hoe draai je dat om in 2021?

2020/12/09

En toen werd het stil...

De laatste weken was ik de flow een beetje kwijt. Ik geraakte meer naar binnen gekeerd en had niet vele zin om 'naar buiten te komen'. Gelukkig besefte ik dat dat erbij hoort in deze winterperiode. Je daar bewust van zijn kan helpen om die natuurlijke beweging ook te volgen.

2020/11/10

En het werd winter... tijd om stil te vallen.

Misschien had je het al door, ik leef volgens een andere seizoensindeling ;) Sinds ik heb boek 'Leven en werken in het ritme van de seizoenen' van Jaap Voigt in mijn handen kreeg viel de puzzel voor mij in mekaar!

2020/11/03

Hoe verhoog je je flexibiliteit?

Ja, het vraagt wel wat flexibiliteit, deze corona-periode. En dan is de vraag... hoe gaan we daarmee om?? Ik zie veel mensen in de weerstand gaan: weerstand tegen wat moet, weerstand tegen wat niet meer kan, ... En begrijpelijk ook! Dit is allesbehalve leuk te noemen.

2020/10/23

Help! Voelen, hoe doe je dat?

10 jaar geleden ontdekte ik eindelijk een ander manier om problemen op te lossen dan alleen via mijn hoofd. Ik ontdekte dat er meer mogelijkheden waren dan analyseren, overwegen en uitdokteren met risico op piekeren en hoofdpijn nog aan toe. Ik ontdekte voelen, invoelen en laten bezinken.

2020/09/26

Ben jij ook bang van de stress tunnel?

Deze nacht had ik zoveel inspiratie en ideeën. En dat is leuk, maar 's nachts, pfff. En gisterenavond ook al, ik bleef maar doorgaan. En ook dat is leuk, dat er dingen gedaan geraken. Dat er iets in beweging komt, dat ik effectief actie onderneem en iets organiseer, gewoon doen... En het was niet eens zo laat, 22 uur, ça va. En toch zit ik dan in tweestrijd.

2020/09/15

Rustig uitbollen of de handrem aantrekken?

Heb je ook moeite om af en toe eens stil te vallen? Tot rust te komen en alles even los te laten? Om er nadien weer met volle kracht en focus tegenaan te gaan. Als we de cyclische processen van de natuur leren voelen en volgen kunnen we ons leven op een meer vanzelfsprekende manier vorm geven.

2020/09/11

Mijn alarmbel? Vraatzucht!

Heb jij ook van die alarmbelletjes (kleine of grote ;) die afgaan als je niet goed bezig bent? En wat doe je eraan?

2020/09/03

Hoe behoud je de juiste focus in je leven?

Vliegen de dagen voorbij en heb je soms het gevoel overgeleverd te zijn aan de dagdagelijkse stroom van activiteiten? Vraag je je weleens af "waar leidt dit naartoe"? Zou je meer tijd willen vrijmaken voor wat echt belangrijk is voor jou?

2020/07/22

Van Miracle Morning naar Miracle Day naar Miracle Life?

Pas terug uit vakantie. Dan heb ik altijd even tijd nodig om terug mijn ritme te vinden. 'Mijn' ritme binnen het ritme van de dag, de week, ...

2020/05/06

Mijn bijdrage aan een nieuwe vorm van samenleven

Toen ik in 2010 mijn allereerste coach opleiding volgde maakte ik in een visualisatie oefening deze tekening. Als ik die nu bekijk blijkt die heel eenvoudig te zijn, maar mijn innerlijke beelden en gevoelens erbij waren heel levendig en hebben iets diep in mij wakker gemaakt.

2020/03/16

Hoe zorg je voor een goede emotionele balans doorheen de dag?

Net nu, in deze onzekere tijden van de opmars van het corona virus, is het belangrijk om aandacht te geven aan onze emotionele balans. Zeker nu we ook voor de uitdaging staan om zowel voor onze kinderen te zorgen, hen een goede structuur te bieden, en ons werk (misschien van thuis uit) te doen.

2020/03/10

Een droom over twee schapen en energielekken.

Vorige week leek het alsof ik maar niets gedaan kreeg. Ik geraakte niet gefocust en modderde maar wat aan. In een poging wat meer inzicht te krijgen in wat er aan de hand was nam ik het boek van Jaap Voight er nog eens bij: “Als je merkt dat je ongericht en doelloos bezig bent, let dan op vervuiling van je innerlijke bron”.

2020/03/04

Ik voel me onzeker. Mag dat?

De natuur kent vele cyclische processen. Telkens weer afwisselend tussen hoogtepunt en dieptepunt. En zo is ook onze energie geen vlakke lijn, gaat die ook op en neer...

2020/02/11

De kunst van het ongelukkig zijn of streven naar geluk?

Op mijn homepagina schrijf ik dat “je bewust worden van je eigen waarde en erop leren vertrouwen je helpt om je eigen weg naar geluk te vinden”. En dan kwam Dirk De Wachter met zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’. En kreeg ik de opmerking dat we misschien met z’n allen misschien wat minder moeten streven naar geluk.

2020/01/12

Waarom ik doe wat ik doe? Ik heb een droom…

Daarom doe ik wat ik doe. Mensen begeleiden om hun bron te vinden. Mensen samenbrengen en technieken aanreiken om dichter bij zichzelf, hun essentie, te komen.

2019/11/16

De natuur gaat stilaan de winter in, ga jij mee?

Winter? De herfst is pas volop op dreef, toch? Volgens de seizoenen zoals wij ze kennen zitten we nu midden in de herfst. Maar wat denkt de natuur daarvan?

2019/10/24

Piekeren is als schommelen, …

“… je gaat heen en weer, maar niet vooruit.” Dat is wat psychotherapeut Wilfried Van Craen zei in Touché op Radio1. Een mooi artikel waar het belang van mediteren toegelicht wordt.

2019/10/07

Ik heb mijn pleaser ingeruild voor een krachtiger stuk in mezelf.

Altijd fijn om een mooie aanbeveling te krijgen 🙂 Lees hieronder de ervaringen van Kris bij de coaching.

2019/09/16

Wat heeft energetische meditatie met fijngevoeligheid te maken?

De boeken voor de cursus Energetische Meditatie zijn toegekomen! Maar wat heeft energetische meditatie nu eigenlijk met fijngevoeligheid / hoogsensitiviteit te maken?

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.