Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Help! Voelen, hoe doe je dat?

2020/10/23

10 jaar geleden ontdekte ik eindelijk een ander manier om problemen op te lossen dan alleen via mijn hoofd. Ik ontdekte dat er meer mogelijkheden waren dan analyseren, overwegen en uitdokteren met risico op piekeren en hoofdpijn nog aan toe. Ik ontdekte voelen, invoelen en laten bezinken.

Terug

En dat bezinken betekende niet dat alle smurrie beneden op de bodem bleef liggen, neen! Bezinken betekende dat het uit mijn hoofd naar mijn lichaam kon zakken. Waardoor mijn hoofd even pauze en mijn lichaam weer een stem kreeg.

Klinkt raar om te zeggen dat mijn lichaam weer een stem kreeg, maar zo is het echt. 

Alsof dat lichaam heel lang niet gehoord was geweest en nu terug mee mocht doen, gehoord en gezien en gevoeld mocht worden.

Denken, analyseren, piekeren...

Lijkt eenvoudig, maar ik merk zo vaak dat vele mensen echt niet meer lijken te weten hoe te voelen.

En op zich is dat niet onlogisch, als je ziet hoe veel aandacht er in onze maatschappij, van kleins af, aan ons hoofd en ons denken besteed wordt. 

Is er ooit iemand die jou als kind gevraagd heeft: "En hoe voelt dat nu voor jou?". Veel kans van niet. en ook als je dan toch dat geluk had, dan was er nog school waar we leerden hoe belangrijk ons hoofd en denken wel was!

Zo worden we stukje bij beetje een beetje misvormd, en afgeleerd om vanuit ons hele lichaam, vanuit ons voelen te leven. 

En dan is het geen wonder dat we dat op volwassen leeftijd verleerd zijn, en de gewoonte gekweekt hebben om heel de tijd in ons hoofd te zitten. Met piekeren, over-analyseren en mogelijk hoofdpijn tot gevolg.

En wat dan met emoties?

Soms kan je nog bedenken hoe je in de ene of de andere emotie terecht gekomen bent, en dat kan helpen. Maar soms zijn emoties helemaal niet te verklaren, laat staan rationeel te begrijpen.

En zijn we ervan af als we ze begrijpen? Of hebben we ze dan gewoon hier of daar geparkeerd om op de meest ongepaste momenten weer boven te komen?

Maar hoe dan wel?

Daarom was de Energetische Meditatie zo een mooie openbaring voor mij. Met behulp van eenvoudige technieken leer je loskomen uit je hoofd en landen in je lichaam. En je leert ook hoe en waarom deze technieken werken. Want ons hoofd wilt het ook graag begrijpen ;)

De workshop gaat door op maandagen 9 en 16 november van 9 tot 16 u. op de mooie locatie te LivingLei in Leuven. 

Je krijgt in die twee dagen ook veel tijd om te oefenen, in de ervaring te gaan, vragen te stellen, feedback te vragen, ...

Zodat je de ervaring ook echt kan meenemen naar huis, want dit is een reis die nooit stopt, want in je lichaam valt altijd wel wat te beleven ;)

En dan kan je ook in de corona periode heel spannende, mooie, verkwikkende, beklijvende, verhelderende, opluchtende reizen maken. Hoe mooi is dat?

We houden de groep klein (maximum 7 deelnemers) en er is meer dan voldoende ruimte om afstand te houden

Maar de plaatsen zijn beperkt. Dus schrijf je hier nu snel in om je plaatsje te reserveren. Ik zie je graag dan!

Reactie van Karen na de workshop Energetische Meditatie: "Ik heb terug leren voelen en manieren gevonden om met mijn soms heftige emoties om te gaan. Ik heb meer rust gevonden, en tools om die rust te kunnen inbrengen in mijn dagelijks leven. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, en meer moed. Ik voel me meer geliefd en begrepen en gehoord, en ik kan dat gevoel nu ook in mezelf vinden, zonder dat ik er anderen voor nodig heb."

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.