Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Van Miracle Morning naar Miracle Day naar Miracle Life?

2020/07/22

Pas terug uit vakantie. Dan heb ik altijd even tijd nodig om terug mijn ritme te vinden. 'Mijn' ritme binnen het ritme van de dag, de week, ...

Terug

In de vakantie lijkt dat van nature samen te vallen, mijn ritme en het ritme van de dag. Er zijn geen verplichtingen, go with the flow. 

Als we dan terug thuis zijn voel ik telkens weer weerstand om me terug in een ander ritme in te passen. Alsof dat onverzoenbaar is met die natuurlijke flow. En weerstand om op te staan, daar heb ik al wel genoeg van gehad!

Gelukkig leerde ik een tijd geleden het Miracle Morning concept kennen van Hal Elrod. Zijn visie: "Sta niet op omdat je moet opstaan, maar omdat je er zin in hebt". Of nog: "Sta vroeg genoeg op zodat je je eigen Micracle Morning kan creĆ«ren." Dus,  

Start je dag met die dingen waar jij deugd van hebt.

En dat helpt me inderdaad. Het idee dat ik opsta om mijn Miracle Morning vorm te geven, elke dag opnieuw. Uren kan ik daaraan besteden: een theetje, yoga, stretchen, dansen, schrijven, mediteren, voelen, ademen, genieten van de natuur, een lekker ontbijt, ... Ik kan dus niet vroeg genoeg opstaan om daarmee te beginnen :) 

Als ik mijn ogen open is nog vaak de eerste gedachte 'oh nee, opstaan..', maar die vorm ik dan snel om naar 'oh ja, tijd voor mijn Miracle Morning'. 

Van Miracle Morning naar Miracle Day

Op die manier geef je zelf vorm aan je dag, zeg jij de energie voor die dag op een positieve manier in gang. Kies je er bijvoorbeeld voor om in een (ochtend)humeur te blijven hangen, of om de dag te beleven vanuit dankbaarheid voor wat er allemaal is? Kies je ervoor om je leven te laten beheersen door wat er zich aandient dag na dag, of kies je ervoor om zelf je leven vorm te geven en positieve keuzes te maken?

Zo sta ik elke ochtend stil bij 3 dingen waar ik dankbaar voor ben op dat moment. En kies ik ook een intentie voor de dag, wat ik die dag graag wil verwezenlijken. Meestal is dat niets concreets, maar eerder een gevoel, zoals bijvoorbeeld dankbaarheid of levensvreugde of zachtheid of daadkracht, ... Met die energie stap ik dan de dag in. Heel anders dan met weerstand en een domper op mijn humeur.

Dat betekent natuurlijk niet dat er geen emoties kunnen of mogen zijn zoals verdriet, kwaadheid, bezorgdheid, angst, zelfs weerstand. Maar dan is er ook de tijd om die emoties ook echt te voelen en te laten zijn, wat ze meestal al een stuk lichter maakt

Je hoeft er immers niet heel de dag tegen te vechten om ze onder water te houden (dat is pas vermoeiend). En ook al zijn er van die lastige emoties, je kan ook altijd wel dingen vinden waar je dankbaar voor kan zijn. En op zo'n momenten kan het veel betekenen om met een gevoel van zachtheid voor jezelf de dag te starten.

Van Miracle Day naar Miracle Life

Hoe vaak gebeurt het niet dat we dag na dag onbewust de dagen aan mekaar rijgen. Het leven en wat er zich aandient stuwt ons voort zonder er verder veel bij stil te staan. Er zijn momenten dat het leven zelf ons een halt toeroept:
Fysieke, mentale of emotionele klachten zijn vaak een alarmsignaal om van koers te veranderen. Maar moeten we het zover laten komen?

Kunnen we bewust, dagelijks, wekelijks, maandelijks momenten inbouwen om te bezinnen? Om de huidige koers te evalueren en tijdig bij te sturen als we voelen dat dat nodig is. Om ons innerlijk kompas fijn te stellen, en ernaar te luisteren. En dat hoeven niet altijd grote koerswijzigingen te zijn. Een bewuste intentie om meer te kiezen voor genieten of om het contact met de natuur op te zoeken en te versterken, om meer te luisteren naar de signalen van je lichaam, ... kan al veel betekenen.

Maandelijkse stilval momenten

Die maandelijkse stilval momenten bied ik je graag in de groeicirkel. Je krijgt inspiratie, lichaamsoefeningen die de energie van het seizoen ondersteunen, geleide meditatie om in voeling te komen met jezelf en de energie van het moment. Maar ook tijd en ruimte om dit te laten inwerken, stil te vallen en vooruit te blikken. Je intentie te zetten voor de nieuwe maand.

Zo geef je maand na maand richting aan jouw leven, door bewust stil te staan en te kiezen wat bij jou past. Op dat moment, op het ritme van jouw natuur, jouw flow.

Voor dit traject werk ik samen met Annemie van LivingLei. We komen samen op deze prachtige locatie in hartje Leuven. Hoe metaforisch kan het zijn, een stille rustgevende plek met grote tuin in het hart van de drukte van de stad :)

Proeven?

Ben je nog niet zeker of dit iets voor jou is? Of wil je gewoon in augustus al eens komen proeven? Je bent welkom op vrijdag 21 augustus van 13u30 tot 16u in de LivingLei. Deelname 25 euro voor deze namiddag. 

Meer info en inschrijven voor de namiddag of de reeks van 5 vrijdagnamiddagen (september tot januari) kan via deze pagina. Heb je nog vragen?

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.