Inspiratie

Loskomen van vastgeroeste patronen, de waarheid in jezelf vinden, erop vertrouwen en zo je eigen weg vinden naar geluk, daar geloof ik in en daar begeleid ik mensen in. Wat me boeit, opvalt, verwondert deel ik graag met jou.

Wordt 2021 een jaar voor jezelf?

2021/01/28

Ken jij dat ook als fijngevoelig persoon, dat je -vaak onbewust- wilt zorgen dat iedereen in je omgeving he goed stelt? Als je hooggevoelig of hoogsensitief bent, voel je van nature veel aan vanuit de buitenwereld. Het risico is dat je daar meer en meer aandacht aan gaat geven en dat je je eigen noden en behoeften uit het oog dreigt te verliezen. Hoe draai je dat om in 2021?

Terug

Heb jij je goede voornemens al gemaakt?

Geen nood als dat niet zo is, de energie voor het nieuwe jaar begint zich nog maar net uit te kristalliseren.

Ik zou zeggen, geniet nog van het laatste stukje van je winterslaap, haast je niet om uit je hol te komen, geef jezelf alle tijd om in in deze periode van donker naar licht nog lekker lui te zijn.

En geen oordeel over lui hé, lekker lui!

De mooiste cadeau's die ik kreeg: een dik boek om me te verliezen in andermans verhalen en een doos kleurpotloden om te genieten van de mediatieve stilte bij het inkleuren van mandala's.

Want eerlijk gezegd, ook al ben ik al een aantal jaar aan het oefenen ;) ik ben nog altijd geen krak in alles loslaten en stil zitten.

Hoewel ik daar zo van kan genieten.

Maar dan moeten er meestal eerst een aantal mentale en emotionele drempels overwonnen worden:
  • Is het wel ok om nu niets te doen?
  • Is er niet nog een hele waslijst van todo's die op me wacht?
  • En dan die angst om de touwtjes los te laten, als is het maar even..

Onderliggend zit daar een patroon van zorgen voor.

Zorgen dat alles in goede banen geleid wordt, zorgen dat iedereen tevreden is, zorgen dat de boel blijft draaien, ...

Ken jij dat ook als fijngevoelig persoon dat je -vaak onbewust- wilt zorgen dat iedereen in je omgeving het goed stelt? 

Ik ben me daar de voorbije weken nog eens pijnlijk hard bewust van geworden hoeveel ik daar, grotendeels onbewust, mee bezig was.

En voor wie leef ik dan? Vroeg ik me dan af. Niet voor mezelf, maar wel voor de anderen.

Het was duidelijk tijd om daar knopen in door te hakken.

Wat doe ik voor mezelf en wat doe ik voor de buitenwereld?

Niet gemakkelijk om daar een duidelijke lijn in te trekken als dat al jaren zo doorheen geweven zit. Maar wel duidelijker als je je gevoel laat spreken:

Waar wordt ik blij van, borrelend blij vanbinnen? En daar meer aandacht aan besteden.

Heel complex of gewichtig moet dat niet zijn: gezellige muziek, dansend wakker worden, de frisse buitenlucht, wandelen in de natuur, de sneeuw :) , lekkere soep, smakelijk eten, ...

Geen buitenaardse dingen, gewoon wat aandachtspuntjes.

Neem ook eens de proef op de som: hoeveel procent van de tijd is echt voor jezelf? Hoeveel tijd gun jij jezelf, en voel je dat je leeft, voor jezelf, met volle teugen?

Dat wordt voor mij mijn aandachtspunt voor 2021: durf ik bewust te kiezen voor mezelf? Telkens opnieuw.

Want dat vraagt wel wat moed merk ik, en het doorbreken van een aantal ingesleten patronen.

Zoals nu, nu ik bewust tijd maak om deze nieuwsbrief te schrijven, en het eten dus wat later klaar zal zijn.. Zo moet het ook maar gaan, ik voel dat dit nu klopt, voor mij!

Wil jij ten volle leven?


Bewust stil staan bij ingesleten patronen, die ons misschien niet meer dienen, die ons niet meer helpen om ons eigen leven te leven, ten volle, dat doen wij maandelijks in het energetisch en meditatief groeitraject. Maandelijks op een vrijdagnamiddag rond nieuwe maan. 

Annemie (LivingLei) en ikzelf bedenken telkens weer een andere manier om jullie de energie van het moment, op het ritme van de seizoenen, te laten beleven.

Via meditatie, beweging, interactie.

En daarbinnen is er ruimte voor jouw persoonlijke thema's, jouw vragen, jouw pad dat zich ontvouwt van maand tot maand, op een natuurlijke manier.

Dus als jij maandelijks tijd wilt maken om stil te staan bij de essentie in jouw leven, zodat je ballast kan achterlaten en jouw unieke levenskracht meer tot z'n recht komt, dan ben je heel welkom om aan te sluiten!

Als je nog niet goed weet of dit iets voor jou is, we voorzien een proefmoment op vrijdag 12 februari van 13u30 tot 16u30. Je kan je hier inschrijven. Als je nog niet zeker bent, of je hebt nog vragen, vermeld dat dan in de opmerkingen en dan contacteer ik je vrijblijvend voor meer info. 

Deel dit op

We geraken onbewust verstrikt in patronen en systemen die we als vanzelfsprekend ervaren maar die dat helemaal niet zijn. Kom daar los van, vind de waarheid in jezelf, leer erop vertrouwen en vind zo je eigen weg naar geluk. Ik begeleid jou daar graag bij.
Els Dens

Tips als deze in je mailbox?

Ik deel mijn inzichten over bewust leven en de kracht van gevoeligheid graag met jou. Als welkomstgeschenk krijg je de golfjesoefening, een ademhalingsoefening die jou helpt onthaasten. Tip: ik bewaar je gegevens tijdelijk en met respect voor je privacy. Meer info.