Hartcoherentietraining

Loopt de stress te hoog op, wil je meer grip op je leven? Hartcoherentietraining is een eenvoudige ademhalingstechniek om je zenuwstelsel aantoonbaar tot rust te brengen.

Als het allemaal teveel wordt…

Voel je je vaak opgejaagd en liggen angst of paniek op de loer? Moet je soms moeite doen om helder te denken? Ben je vaak lusteloos of prikkelbaar? Krijg je de piekermolen maar niet afgezet? Sta je onder stress of kamp je met fysieke klachten*: nek- of schouderpijn, hartkloppingen, drukkend gevoel op de borst, maagdarmklachten, pijnlijke spieren, …

* Leg deze zeker eerst voor aan je huisarts.

Met hartcoherentietraining pak je deze uitdagingen grondig en blijvend aan. Heb je interesse in deze wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek? Ook dan ben je welkom.

Dit leer je in de workshop ‘hartcoherentietraining’:

Een eenvoudige ademhalingstechniek waarmee je in 3 x 6 min. per dag je welbevinden verhoogt en je gezondheid versterkt. Het effect van hartcoherentie op je zenuwstelsel is meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd.
  1. Wat doen stress en burn-out met je lichaam op korte en lange termijn? 
  2. Ontdek jouw hartcoherente ademhalingsritme en breng dat in praktijk.
  3. Leer je emoties beheersen en versterk je veerkracht en positieve mindset.
  4. Ontdek hoe je intense emotionele ervaringen uit jouw verleden verwerkt.
  5. Leer je voorbereiden op en rustig blijven in stresserende situaties.
Stappen 1 tot 3 zet je in 3 groepssessies, waarna we hartcoherentietraining toepassen op jouw leven in een individuele sessie (stappen 4 en 5). Neem je antistressmedicatie? In overleg met je arts kan je die daarna geleidelijk afbouwen.
    Ik had vaak last van hartkloppingen en hyperventilatie, ondanks tien sessies bij een therapeut. Met Els werkte ik op zaken uit mijn jeugd die onderdrukte emoties losmaakten. Ze begeleidde me goed en na 3 sessies viel een enorme last van mijn schouders. Ik heb nog zelden last van hartkloppingen. – S.W.

Praktische info

Omwille van de corona maatregelen biedt ik de eerste 3 stappen van het traject aan in 4 online groepssessies op vrijdag 3, 10 en 17 april van 13.30 tot 14.30 u. We ronden het traject af op donderdag 23 april van 13.30 tot 14.30 u. Geen probleem als je er deze momenten niet bij kan zijn, je krijgt de uitzending nadien toegestuurd en kan ze bekijken wanneer je maar wilt. Als je dan nog vragen hebt kan je ze per mail of via bericht stellen.

Na inschrijving stuur ik je een link waarmee je kan deelnemen. Je hebt zelf een pc/tablet/smartphone met een goede internet aansluiting nodig om deel te nemen.

Prijs: 120 euroJe hebt nadien de vrije keuze om stappen 4 en 5 in individuele sessies te doorlopen. Dit kan online of als de mogelijkheid er terug is, hier in mijn praktijk (Leopold Beosierlaan 109 te Kessel-Lo).

Heb je nog vragen? Geef een seintje.