Hartcoherentietraining

Loopt de stress te hoog op, wil je meer grip op je leven? Hartcoherentietraining is een eenvoudige ademhalingstechniek om je zenuwstelsel aantoonbaar tot rust te brengen.

Als het allemaal teveel wordt…

Voel je je vaak opgejaagd en liggen angst of paniek op de loer? Moet je soms moeite doen om helder te denken? Ben je vaak lusteloos of prikkelbaar? Krijg je de piekermolen maar niet afgezet? Sta je onder stress of kamp je met fysieke klachten*: nek- of schouderpijn, hartkloppingen, drukkend gevoel op de borst, maagdarmklachten, pijnlijke spieren, …

* Leg deze zeker eerst voor aan je huisarts.

Met hartcoherentietraining pak je deze uitdagingen grondig en blijvend aan. Heb je interesse in deze wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek? Ook dan ben je welkom.

Dit leer je in de workshop ‘hartcoherentietraining’:

Een eenvoudige ademhalingstechniek waarmee je in 3 x 6 min. per dag je welbevinden verhoogt en je gezondheid versterkt. Het effect van hartcoherentie op je zenuwstelsel is meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd.
  1. Wat doen stress en burn-out met je lichaam op korte en lange termijn? 
  2. Ontdek jouw hartcoherente ademhalingsritme en breng dat in praktijk.
  3. Leer je emoties beheersen en versterk je veerkracht en positieve mindset.
  4. Ontdek hoe je intense emotionele ervaringen uit jouw verleden verwerkt.
  5. Leer je voorbereiden op en rustig blijven in stresserende situaties.
Stappen 1 tot 3 zet je in 3 groepssessies, waarna we hartcoherentietraining toepassen op jouw leven in een individuele sessie (stappen 4 en 5). Neem je antistressmedicatie? In overleg met je arts kan je die daarna geleidelijk afbouwen.
    Ik had vaak last van hartkloppingen en hyperventilatie, ondanks tien sessies bij een therapeut. Met Els werkte ik op zaken uit mijn jeugd die onderdrukte emoties losmaakten. Ze begeleidde me goed en na 3 sessies viel een enorme last van mijn schouders. Ik heb nog zelden last van hartkloppingen. – S.W.

Praktische info

Omwille van de corona maatregelen biedt ik dit traject aan in 4 digitale lessen van een uur.

Inbegrepen:
- Stressbepaling bij het begin en einde van de training (verslag aan de huisarts indien gewenst).
- Telefonisch startgesprek van ongeveer 20 minuten.
- Je krijgt de lessen wekelijks toegestuurd (tijdsbesteding ~1 uur).
- Praktische oefeningen die stap voor stap opgebouwd worden, ondersteund met gratis apps (tijdsbesteding dagelijks 3x6min)
- Deelname aan een besloten facebook groep waar tips gedeeld worden en vragen gesteld kunnen worden.
- Afrondend telefonisch gesprek van ongeveer 20 minuten.

Prijs: 120 euro

Als de mogelijkheid voor face-to-face begeleiding er opnieuw is, heb je de vrije keuze om een meting van je hartcoherentie te laten doen in een idividuele sessie. Dit gaat door hier in mijn praktijk (Leopold Beosierlaan 109 te Kessel-Lo).

Heb je nog vragen? Geef een seintje.